STARTMOTOR

STARTMOTOR IS ALL-IN
VOOR STARTERS

Startmotor biedt all-in-huurappartementen voor starters zoals jij. In een tof en comfortabel gebouw, vlak bij het geheel vernieuwde Zuidplein in Rotterdam. All-in is ook echt all-in. Het enige wat je nog moet doen, is kiezen of je meubels wilt huren of je eigen meubels wilt meenemen. Voor de rest is er aan alles gedacht. Wil je precies weten hoe? Klik hier!

De appartementen zijn volledig afgewerkt met een keuken, badkamer en een eigen balkon. Daarbij is de vloer gelegd en zijn de muren geschilderd. De gemeenschappelijke ruimtes zijn chill en van alle gemakken voorzien. Zo is er een huiskamer waar je gezellig samen kunt eten, ontspannen of werken. Of kijk een film in de bioscoop, drink een borrel op het dakterras of doe je push-ups met een schitterend uitzicht op De Kuip.

Het grootste gedeelte van de splinternieuwe appartementen valt binnen de sociale huurgrens. Als je daarvoor in aanmerking komt, kun je dus huurtoeslag aanvragen.

WONINGZOEKER

Voor de beste ervaring adviseren wij u deze woningzoeker op een desktop computer te gebruiken.

Stap 1

Maak een keuze in het aanzicht en selecteer een verdieping. Vervolgens maak je een selectie van maximaal zes huisnummers en schrijf je je in.

Stap 2

Na je volledige inschrijving volgt binnen 5 werkdagen een voorlopige toewijzing. Deze kan je accepteren of maak een nieuwe keuze.

Stap 3

Na controle van je gegevens ontvang je binnen 10 dagen een huurcontract, onderteken deze.

Stap 4

Eind augustus ontvang je bericht omtrent de oplevering van je woning.

12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Appartementen

STARTMOTOR
WONINGTYPES

Ben je starter op de woningmarkt? Dan kun je in Startmotor Rotterdam kiezen uit een van de 566 één- of tweekamerappartementen. Van de appartementen valt een groot deel binnen de sociale huurgrens. Als je aan de voorwaarden voldoet, krijg je de mogelijkheid tot huurtoeslag.

Woningtype overzicht
 • woonkamer1
 • luxe-keuken
 • woonkamer2

ALL-IN WONEN

INSTAPKLARE WONINGEN

In Startmotor woon je zelfstandig in een appartement met een eigen mooie en luxe badkamer en keuken. En natuurlijk kun je overal in het gebouw gebruikmaken van supersnel internet: tot 900 Mbit/s en draadloos tot maar liefst 400 Mbit/s!

In de kelder van het gebouw komen circa 132 parkeerplaatsen, ruim 700 fietsplekken en ongeveer 130 bergingen. Die kun je huren bij je appartement. En als je geen eigen vervoer hebt, is het openbaar vervoer altijd dichtbij. Of je maakt gebruik van het deelvervoer, dat te vinden is in de parkeergarage.

Dit alles komt on top of alle gezamenlijke ruimtes en de unieke hoeveelheid voorzieningen die bij je appartement horen en waar je vrij gebruik van kunt maken. Dit vind je nergens. Ook dat is all-in wonen in Startmotor.

Download de FAQ
 • luxe-keuken1
 • luxe-badkamer

KIES VOOR GEMAK

STOFFEREN OF MEUBILEREN?

Ga je voor een eigen invulling van je appartement of heb je helemaal geen zin om zelf je meubels uit te zoeken? Startmotor biedt jou de keuze. Handig om te weten: alle woningen worden opgeleverd met een mooie vloer en gordijnen, dus daar hoef je je in elk geval geen zorgen over te maken.

Houd je van gemak? Kies dan voor woningtype A2 van de appartementen. Die worden namelijk helemaal gemeubileerd opgeleverd. Dat betekent dat je er meteen in kunt trekken. Zo bespaar je tijd en gedoe. Ben je van plan om maar een kortere periode te huren, bijvoorbeeld één jaar? Dan kan gemeubileerd huren zeker een financiële uitkomst zijn, omdat je zelf geen meubels hoeft te kopen. Kijk maar eens bij de interieurimpressies of jouw stijl erbij zit.

Download gemeubileerde plattegronden

Betaalbaar wonen met huurtoeslag

Ben je 23 jaar of ouder? Dan kom je voor de meeste woningen misschien wel in aanmerking voor huurtoeslag. En om het wonen in Startmotor compleet te maken hebben we in de servicekosten alvast de belangrijkste kosten meegenomen die je als nieuwe bewoner gaat maken. Let daarom op dat je de juiste bedragen invult bij je huurtoeslag berekening. Daar hoef je alleen maar de zogenaamde subsidiabele servicekosten in te vullen (€ 28,-). Terwijl in de totale servicekosten onder andere ook alvast jouw individuele energiekosten, waterverbruik, internet en tv zijn opgenomen. Hierover krijg je geen subsidie. Maar alles in één factuur is wel zo fijn. Lees hier alles over de servicekosten.

WONEN

COMMUNITY LIVING

LEVEN IN EN RONDOM JE WONING

In Startmotor Rotterdam heb je niet alleen een volledig afgewerkt appartement met een eigen keuken en badkamer, maar je vormt ook direct een community met andere starters met wie je samen in dit moderne en complete gebouw woont, leeft en ontspant. Voel je ook vrij om je eigen community te vormen. Alles mag en kan. Ook dat is all-in wonen in Startmotor.

Het gebouw telt 566 appartementen en is opgedeeld in verschillende woningtypes. Op elke verdieping zijn er gemeenschappelijke ruimtes, zoals een huiskamer waar je gezellig samen kunt eten, ontspannen of werken. Er is een sportruimte – op het dak, met uitzicht op De Kuip! – en als je zin hebt in een filmpje, bezoek je de bioscoop in het gebouw. Het groene dakterras is een heerlijke plek als de zon schijnt, voor een koffie, borrel of barbecue. Be your guest! Kortom: Startmotor biedt je alles, zodat je de deur niet meer uit hoeft. All-in wonen op zijn best. Wel zo relaxed.

 • gezamenlijke-ruimtes-entree-web
 • lounge-nieuw
 • uitzicht-1
 • gezamenlijke-ruimtes-bioscoop-web
 • gezamenlijke-ruimtes-huiskamer-web

URBAN ROOFTOP GARDEN

BUITENLEVEN OP GROTE HOOGTE

Op het dak van Startmotor Rotterdam komt een geweldige rooftop garden met een barbecueplek, een hardhouten terras, heerlijke loungebanken, grote picknicktafels, fijne schommels en prachtige planten. Een unieke buitenplek waar je vanaf het voorjaar tot diep in het najaar volop kunt genieten van de stad, het buiten zijn, het uitzicht en het gezelschap van je buren.

Natuurlijk is de tuin in de winter ook gewoon open. Heb je dan behoefte aan extra warmte, dan kun je lekker loungen in een van de comfortabele banken of stoelen in de gezamenlijke binnenruimte. Of maak het gezellig in de grote gezamenlijke keuken, die je ook kunt afhuren voor een culinair feestje met buren of vrienden.

FIND YOUR WAY

LIVING IN THE CITY

In Startmotor Rotterdam heb je alle ruimte voor rust en ontspanning in je eigen appartement, maar is er ook volop actie. Zo kunnen er door zowel de interne community als externe partijen evenementen worden georganiseerd. Iedereen kan hiervoor het initiatief nemen.

Daarnaast beschik je over een heerlijke loungeruimte in de entreehal, waar je kunt afspreken of elkaar kunt ontmoeten. Maar dat is nog niet alles. Startmotor Rotterdam huisvest een bibliotheek met een leesruimte, een filmzaal, een gameroom, een gezamenlijke kookruimte, een sportdak met een basketbalveld, een hobbyruimte en een sportruimte. Iedere bewoner van Startmotor kan en mag van al die faciliteiten gewoon gebruikmaken.

Heb je een keer geen trek om zelf te koken? Op straatniveau zijn er volop restaurantjes. This is living in the city, the Startmotor way!

 • webimage_4-min
 • webimage_2-min
 • webimage_1-min
 • webimage_5-min
 • webimage_3-min

BRUISENDE LOCATIE

IN ROTTERDAM

Woon je in Startmotor, dan val je met je neus in de boter. Beter gezegd, met je neus in de stad. Zo ligt het gebouw op loopafstand van het Zuidplein en midden in Hart van Zuid. Deze Rotterdamse wijk – met onder andere Ahoy en winkelcentrum Zuidplein – wordt op een grootse manier omgetoverd tot een van de aantrekkelijkste woon-, werk- en uitgaansgebieden van de stad. En daar woon jij middenin.

Wil je precies weten wat er gaat gebeuren in jouw nieuwe buurt? Kijk dan eens op de site van Hart van Zuid.

Wat jij wilt weten
over Startmotor
Rotterdam

Wat jij wilt weten
over Startmotor
Rotterdam

Je eigen nieuwe éen- of tweekamer appartement, vanaf circa 25 m2 tot 50 m2 compleet met eigen badkamer en keuken.

Betaalbare huur, de meeste appartementen onder de geliberaliseerde huurgrens van € 737,- per maand.
Je kunt huurtoeslag aanvragen.

Koken, sporten, gamen, studeren, werken of ontspannen?
Je kunt het in Startmotor Rotterdam ook samen doen!

Veilig en zorgeloos wonen met communitymanagers altijd in de buurt en beveilingscamera's om een oogje in het zeil te houden.

NIEUWSBRIEF

WIL JE ALLES
NOG EVEN OP
EEN RIJTJE?

Download de FAQ

Meld je aan voor de nieuwsbrief,

dan houden we je direct op de hoogte of stel je vraag.