STARTMOTOR

ROTTERDAM
STARTERSWONINGEN

Betaalbaar wonen in Rotterdam onmogelijk? Natuurlijk niet! Startmotor biedt namelijk echt betaalbare huurappartementen voor starters zoals jij, tussen 18 en 27 jaar, in een tof en comfortabel gebouw, vlakbij het geheel vernieuwde Zuidplein in Rotterdam. De 566 woningen gaan gefaseerd in verhuur, zodat iedereen een gelijke kans op een woning krijgt. Het grootste gedeelte van de splinternieuwe appartementen valt zelfs binnen de sociale huurgrens, waardoor je huurtoeslag kunt aanvragen als je daarvoor in aanmerking komt! 

COMMUNITY

COMMUNITY LIVING

In Startmotor Rotterdam heb je niet alleen een dak boven je hoofd, maar kun je met andere starters samen in een modern en compleet gebouw leven, wonen en ontspannen. Je bent helemaal vrij om je eigen community te maken in de Startmotor.

Het gebouw met 566 appartementen is opgedeeld in verschillende woningtypes, met op elke verdieping een gemeenschappelijke ruimte zoals een huiskamer waar je gezellig samen kunt eten, ontspannen of werken. Wil je sporten of een borrel drinken op het dakterras? Be our guest! In Startmotor hebben we alles, zodat jij de deur niet meer uit hoeft. Wel zo relaxed.

 • gezamenlijke-ruimtes-entree-web
 • lounge-nieuw
 • gezamenlijke-ruimtes-dakterras-web
 • gezamenlijke-ruimtes-bioscoop-web
 • gezamenlijke-ruimtes-huiskamer-web

URBAN ROOFTOP GARDEN

Op het dak van Startmotor Rotterdam komt een geweldige rooftop garden met een BBQ-plek, een hardhouten terras, loungebanken, picknicktafels, schommels en prachtige planten, waar je vanaf het voorjaar tot diep in het najaar volop kunt genieten van de stad en het gezelschap van je buren.

In de winter is de tuin natuurlijk ook gewoon open, maar kun je voor de warmte ook lekker loungen in éen van de banken of stoelen in de gezamenlijke binnenruimte. Of maak gebruik van de grote gezamenlijke keuken, ook in de binnenruimte. Deze kun je trouwens ook afhuren samen met je buren en/of vrienden.

FIND YOUR WAY IN STARTMOTOR ROTTERDAM

In Startmotor heb je álle ruimte voor rust en ontspanning in je eigen appartement, maar is er ook volop actie. Zo kunnen er door zowel de interne community als door externe partijen evenementen worden georganiseerd. Iedereen kan hiervoor initiatief nemen.

Verder beschik je over een heerlijke loungeruimte in de entreehal, waar je elkaar kunt ontmoeten of afspreken. Een bibliotheek met een leesruimte, filmzaal, gameroom, gezamenlijke kookruimte, sportdak met basketbalveld, hobbyruimte en een sportruimte. Iedere bewoner van Startmotor kan en mag van al die faciliteiten gewoon gebruik maken.

En heb je een keer geen trek om zelf te koken? Op straatniveau zijn er volop restaurantjes. This is living in the city, the Startmotor way!

 • webimage_4-min
 • webimage_2-min
 • webimage_1-min
 • webimage_5-min
 • webimage_3-min

LOCATIE

Startmotor ligt op loopafstand van het Zuidplein en midden in ‘Hart van Zuid’. Deze Rotterdamse wijk, waar onder andere AHOY en winkelcentrum Zuidplein onderdeel van uitmaken, wordt momenteel op een grootse manier omgetoverd tot éen van de aantrekkelijkste woon-, werk en uitgaansgebieden van de stad.

Metrostation Zuidplein - 5 minuten fietsafstand
A 15 - 10 autominuten

Wil je precies weten wat er gaat gebeuren in jouw nieuwe buurt? Kijk maar eens op de site van Hart van Zuid.

WONINGZOEKER

Voor de beste ervaring adviseren wij u deze woningzoeker op een desktop computer te gebruiken.
?
Brutomaand inkomen

Stap 1

Geef je bruto maandinkomen op om te zien voor welke woningen jij in aanmerking komt.

Stap 2

Maak een keuze in het aanzicht en selecteer een verdieping.

Stap 3

Maak een selectie van maximaal zes huisnummers en schrijf je in. (Dit kan een selectie zijn over verschillende verdiepingen).

12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

TOEWIJZING WONINGEN

INSCHRIJVEN

De inschrijvingstermijn duurt 2 weken.

Binnen 2 weken ontvang je bericht van ons.

Geef je voorkeur aan in de woningzoeker

Upload je documenten in het woningdossier

Startmotor gaat de woningen toewijzen

Upload je documenten in het woningdossier

TOEWIJZING

Uiterlijk binnen 6 weken worden de woningen toegewezen.

Contract ondertekening

Gefeliciteerd! Wij sturen je een concept huurovereenkomst

Contract ondertekening

OPLEVERING

Prognose oplevering is het 3de kwartaal 2020

Woonbeleving
in Rotterdam

STARTMOTOR
WONINGTYPES

Ben je starter op de woningmarkt? Dan kun je in Startmotor Rotterdam vanaf 2020 kiezen uit een van de 566 één- of tweekamerappartementen. Van de appartementen valt het grootste gedeelte binnen de sociale huurgrens. Als je aan de voorwaarden voldoet, krijg je de mogelijkheid tot huurtoeslag. Klik op de knop hieronder om de plattegronden van de woningtypes te bekijken.

Woningtype overzicht
 • A1.effectsResult.Denoiser
 • A2.effectsResult.Denoiser
 • A2.effectsResult2.Denoiser

STANDAARD IN STARTMOTOR

In Startmotor woon je zelfstandig in een appartement met een eigen mooie badkamer en keuken. En natuurlijk kun je overal in het gebouw gebruik maken van supersnel internet, tot 900 mb/sec en draadloos tot maar liefst 400 mb/sec!

In de kelder van het gebouw komen daarnaast circa 132 parkeerplaatsen, ruim 700 fietsplekken en ongeveer 130 bergingen. Deze kun je huren bij je appartement. En als je geen eigen vervoer hebt is het OV altijd dichtbij of kan je gebruik maken van het deelvervoer, te vinden in de parkeergarage.

En vergeet niet dat je bij je appartement ook nog gezamenlijke ruimtes en een unieke hoeveelheid voorzieningen krijgt. Dit vind je nergens!

GESTOFFEERD OF
GEMEUBILEERD

Ga je voor een eigen invulling van je appartement of heb je helemaal geen zin om zelf je meubels uit te zoeken? Aan jou de keus! Woningtype A2 van de appartementen wordt namelijk helemaal gemeubileerd opgeleverd. Dat betekent dat je meteen kunt intrekken. Zo bespaar je dus tijd. Handig om te weten; alle woningen worden opgeleverd met een mooie vloer, daar hoef je je in ieder geval dus geen zorgen over te maken.

Ben je van plan om maar een kortere periode te huren? Dan kan gemeubileerd huren kan ook financiële uitkomsten bieden! Je hoeft namelijk zelf geen meubels aan te schaffen. Kijk maar eens op de interieurimpressies of jouw stijl erbij zit.

Download gemeubileerde plattegronden

Wat jij wilt weten
over Startmotor
Rotterdam

Wat jij wilt weten
over Startmotor
Rotterdam

Je eigen nieuwe éen- of tweekamer appartement,
vanaf circa 25 m2 tot 50 m2 compleet met badkamer en keuken.

Betaalbare huur, de meeste appartementen onder de geliberaliseerde huurgrens 
van € 737,- per maand. Je kunt huurtoeslag aanvragen.

Koken, sporten, gamen, studeren, werken of ontspannen?
Je kunt het in Startmotor Rotterdam ook samen doen!

Veilig en zorgeloos wonen met communitymanagers altijd in de buurt en beveilingscamera's om een oogje in het zeil te houden.

INSCHRIJVEN

SCHRIJF JE IN
EN BLIJF OP
DE HOOGTE!

Schrijf je middels het formulier in voor Startmotor Rotterdam. Als we nieuws hebben over de verhuur, brengen we jou als eerste op de hoogte.